Je bent hier: De Hopbel → Nieuws
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Vorige pagina

Heren 2 kampioen!!

Hopbel H2 - Venlo H2

Op 6 april traden de Heren van Hopbel Heren 2 aan in het 17e competitieduel in de res Overgangsklasse. Heugelijk feit was dat bij winst het kampioenschap en daarmee ook promotie naar de res hoofdklasse (de hoogst haalbare competitie in deze categorie in Nederland) eventueel gehaald kon worden. Concurrent Tilburg zou dan wel punten moeten liggen in hun wedstrijd tegen HCAS. Om deze reden was er dan ook een live verbinding met HCAS, gearrangeerd door aanvoerder Joop Paagman. Met 14 winstpartijen, 2 gelijke spelen en 0 verliespartijen hadden de heren tot dusver een aardig track record opgebouwd. De wedstrijd stond om 11.00 op het program maar om 10.00 stroomde het clubhuis al vol met toeschouwers. Iedereen voelde dat hier iets moois stond te gebeuren.

Bij aanvang van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Hopbel gretig, fit en scherp aan de wedstrijd begon. Hopbel domineerde, speelde en verdeelde. Het was met name de half zieke Bas vd Wiel (voedselvergiftiging door verkeerd gegeten coquilles) die in de eerste 10 minuten zijn stempel op de wedstrijd drukte door zowel de 0-1 als 0-2 te scoren. Hopbel bleef drukken wat leidde tot de 0-3 van Stijn Steenbakkers. Dat was de ruststand. Venlo liep gedesoriënteerd van het veld en was vastbesloten de 2e helft beter te beginnen. Bij Hopbel was de sfeer ontspannen en werd een klein schietgebedje uitgesproken om de uitslag van HCAS - Tilburg ten positieve te beïnvloeden. De eerste tussenstand van de andere wedstrijd kwam binnen en was niet positief, Tilburg stond met 1-2 voor. Bij aanvang van de tweede helft werd direct duidelijk dat de wedstrijd voor de Hopbel gespeeld was. Het was Tim Kloks die na 2 minuten een strafcorner promoveerde tot doelpunt en de 0-4 aantekende. Stijn Steenbakkers scoorde kort daarna de 0-5. Tim Kloks herhaalde zijn eerder vertoonde trucje door de 0-6 op identieke wijze te fabriceren. De 0-7 was een absolute schoonheid en was een lichtend voorbeeld van het feit dat totaalhockey nog steeds bestaat, Job van Hoofd stond aan het eind van deze prachtige aanval over 6 schijven via links. Tikkie takkie, tikkie takkie de toegestroomde supporters waren niet meer te houden!!! Toon Oerlemans zorgde voor het slotakkoord door als laatst zijn 'hout' tegen de bal te zetten, 0-8 die uitslag stond.

Nu was het hopen, wat heeft Tilburg gedaan? Konden de flessen champagne ontkurkt worden? Het was aanvoerder Joop Paagman die via de opgezette connectie met het verlossende woord kwam; HCAS had met 3-2 gewonnen van Tilburg. Het kampioenschap en de promotie naar de hoofdklasse waren hiermee een feit! Het doel; 'we worden kampioen voor Pasen', is hiermee gehaald. De felbegeerde schaal werd overhandigd aan de in tranen verkerende aanvoerder en het publiek werd bedankt voor hun support met een ererondje. In het clubhuis werd het feest nog lang voortgezet waarbij ook 'het oud Hopbelse kampioenschap tafelglijden' in het clubhuis niet kon ontbreken. Jeroen Wagenaars ging met gevaar voor eigen leven er hier vandoor met de prijs als snelste tafelglijder.

Wat hockeyen op het hoogste niveau volgend jaar voor de heren gaat brengen, weet niemand zeker. Ligt er weer een (lands)kampioenschap in het verschiet? Wie weet? Dit kampioenschap wordt in ieder geval goed gevierd tijdens de disco op 25 mei!

 

Martien Mutsaars 16-4-2014 @ 20:51:00

Heren gefeliciteerd met jullie promotie.

Petra Verhulst 16-4-2014 @ 18:40:59

Van harte gefeliciteerd, een super leuk team. Gr Hans van de accommodatie


Reageren op het nieuws?

Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

Hoofdsponsors



Kledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Mededelingen
Uitslagen
DO25-2 Hockey Club Uden DO25-4 2-5
D1 Hockey Geldrop D1 5-1
D2 Oss D3 2-4
D3 Sint Oedenrode D2-O 8-0
D4 Hockey Club Uden D2-O 0-2
D5 HC Mill D1 0-2
DO25-1 V.M.H.C. Geel-Zwart DO25-3 3-3
H1 Hockey Geldrop H1 2-2
H3 Hockeyclub 's-Hertogenbosch H8 0-9
H30-1 Sint Oedenrode H30-2 3-0
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site