Je bent hier: De HopbelHockeyInformatie en regels
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Informatie en regels 


Wedstrijdkleding Jongste Jeugd, Junioren en Senioren

De Wit uit Schijndel is als kledingsponsor aan De Hopbel verbonden. Dit houdt in dat het officiële wedstrijdshirt bestaat uit een witte polo voorzien van het Hopbel logo op de borst en het logo van Campingsport De Wit op de mouw geborduurd. Dit shirt, evenals de sokken, de shorts, de rokken (allen voorzien van het Hopbel logo) en overige hockeykleding zijn te koop zijn bij De Wit. 

Alle jeugdleden (jongste jeugd en junioren) worden geacht in het bezit te zijn van een wedstrijdshirt met de naam van RABOBANK op de borst. Alle overige wedstrijdshirts met oude sponsorlogo's zijn geen officiële wedstrijdshirts en mogen dan ook niet meer gedragen worden. Voor meer informatie over de mogelijkheden van shirtsponsoring neem dan altijd vooraf contact op met de sponsorcommissie.

Spelregels

Voor de hockey-spelregels voor senioren, junioren alsook 3-tal, 6-tal en 8-tal hockey.

Zie de website van de KNHB

Regels gebruik kunstgras

Om onze velden optimaal te houden, verzoeken wij alle gebruikers van de kunstgrasvelden zich aan de volgende regels te houden:

-Geen schoenen met ijzeren noppen dragen

-Geen kauwgom op het veld gebruiken

-Geen honden op het veld

-Geen glaswerk meenemen

-Geen sigaretten uitmaken

Reservering velden

Voor het reserveren van een of meerdere velden gedurende het seizoen of het checken van de beschikbaarheid van de velden buiten de reguliere competitie, bijvoorbeeld voor het spelen van oefenwedstrijden of het geven van trainingen die niet door de club geregeld zijn, moet je tijdig contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat ([email protected])

Protocol afgelasten wedstrijden en trainingen

De Hopbel heeft voor het keuren van haar kunstgrasvelden een protocol opgesteld hoe te handelen bij weersomstandigheden die het bespelen van de kunstgrasvelden onmogelijk maken. Dit protocol is opgesteld onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Dit protocol dient ten alle tijden als onderbouwing voor het afkeuren van de velden.

De TC is verantwoordelijk voor het keuren van de kunstgrasvelden van SMHC de Hopbel.

De velden van SMHC de Hopbel kunnen alleen worden gekeurd door de daartoe door het bestuur aangewezen personen te weten:

trainingen: voorzitter accommodatiecommissie;

zaterdag: wedstrijdsecretariaat en TC-lid;

zondag: wedstrijdsecretariaat , TC-lid en trainer/coach Dames 1 en Heren 1.

Indien de velden zijn afgekeurd is het complex gesloten en zijn de velden verboden terrein. De TC zal de betreffende commissie inlichten t.w.: scheidsrechterscommissie en wedstrijdsecretariaten.

De TC zorgt dat de barbeheerder alsook de web redacteur op de hoogte worden gebracht. Er zal direct een melding op de website worden geplaatst.

Er zal nooit worden teruggekomen op een genomen besluit om velden al dan niet (af) te keuren.

Omdat er diverse weersomstandigheden debet kunnen zijn aan het afgelasten van de wedstrijden is hieronder een richtlijn opgesteld over de manier waarop en de reden waarom de accommodatie-commissie de velden kan/moet (af)keuren.

-Rijp: rijp ontstaat bij temperaturen onder de "0" graden Celsius door de overgang van waterdamp in ijs. Door rijp kunnen de velden glad worden. Tevens kan rijp zeer schadelijk voor de velden zijn.

-Sneeuw: Indien de velden zijn besneeuwd is het verboden de velden te betreden. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste zorgt sneeuw voor een natuurlijke beschermlaag waaronder de diverse ongedierte afsterven wat ten goede komt aan het natuurlijk herstel van de toplaag van het kunstgras. Als men de velden toch bij sneeuw betreedt zal de toplaag afbreken en kan hierdoor onherstelbaar worden beschadigd. Tevens duurt bij betreding van de velden bij sneeuw het ontdooiproces aanzienlijk langer. Het is hierom dat betreding van de velden bij sneeuw verboden is.

De criteria zijn:

-Het hockeyspel moet gespeeld kunnen worden

-Er mag geen extra risico voor blessures zijn

-Geen extreme weersomstandigheden

 

-De veiligheid van de spelers staat op de eerste plaats


Opname wedstrijd- en trainingsbeelden 

Van wedstrijden en trainingen die op veld 1 worden gespeeld kunnen via het systeem van 360SportsIntelligence beeldopnames worden gemaakt. Deze opnames worden gebruikt voor analyse -doeleinden en ter promotie van onze club. Ze zijn nauwelijks tot individuen te herleiden, omdat ze van relatief grote afstand worden opgenomen. Wij houden ons hierbij aan de wettelijke norm waar ‘herkenbaarheid’ onder valt. Analyse wordt gedaan door het technische kader en is bedoeld om daar als speler als team en als club beter van te worden. Deze analyses zijn alleen voor intern gebruik, kunnen met de betrokken spelers worden gedeeld en zijn in ieder geval op verzoek altijd inzichtelijk voor spelers. Van de opgenomen wedstrijden worden samenvattingen gemaakt die in het clubhuis en via internet kunnen worden bekeken. In een later stadium zullen de wedstrijden ook via livestreaming op afstand te bekijken zijn.  

Bij het toegangshek van veld 1, waar het systeem hangt,  is een bord bevestigd waarin bovenstaande kort is vermeld.

 
Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Marc Vissers
Mededelingen
Uitslagen
DO25-2 V.M.H.C. Geel-Zwart DO25-2 1-6
D1 HC Nova D1 1-3
D2 HCAS D2-O 4-4
D3 V.M.H.C. Geel-Zwart D3 3-1
D5 HC Grave D1 2-6
DO25-1 HC Gemert DO25-4 12-1
H2 HCAS H2-O 4-1
H30-1 Oss H30-2 3-3
H4 HC Etten-Leur H5 8-2
H5 HC Cranendonck H1 3-4
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site