Je bent hier: De HopbelHockeyZaalhockey
 
Handige links
Agenda
Nog geen agendapunten.
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Zaalhockey 

 

Zaalhockey 2023-2024
Zaalhockey is de bezigheid om in de winter fit te blijven en nog steeds met hockey bezig te zijn! De afgelopen jaren heeft het zaalhockey binnen S.M.H.C. De Hopbel een stevige positie verworven en maakt daarmee een belangrijk deel uit van de club. Jaarlijks spelen er ca 20 à 25 teams (250-300 leden) mee in de KNHB-competitie en nemen er velen deel aan diverse toernooien. Zaalhockey levert op sportief en sociaal vlak een belangrijke bijdrage aan SMHC de Hopbel. Zo wordt er in de winterperiode gespeeld en getraind. Spelers zijn nog steeds betrokken bij hun team en ze komen geen maanden stil te zitten. Ook wordt er op deze wijze continu gewerkt aan de ontwikkeling van technische en tactische vaardigheden.

• Voor wie is er allemaal zaalhockey bij de hopbel?
• Kosten van het zaalhockeyen
• (verplichte) Materialen zaalhockeyen
• Sporthal
• Zaalwacht
• Nieuwe regels en leer meer over het zaalhockey (video’s)!
• Coachavond
• Contact zaalhockey bij de Hopbel

Naslagwerken voor speler/coach/organisatie
We hebben een aantal naslagwerken gemaakt voor de speler, de coach en de organisatie.

Ook vindt je hier het volledige spelreglement van de zaal.


Voor wie is er allemaal zaalhockey bij de Hopbel
We proberen voor elk lid een vorm van zaalhockey aan te bieden. Van de mini’s tot aan de walking hockeyers. We zien graag dat iedereen ook in de winter van onze mooie sport kan genieten.

Competitie
Alle leden vanaf de O12 komen in aanmerking om mee te doen aan de zaalcompetitie van de KNHB. De competitie wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari. Direct aansluitend op het veldseizoen starten we met trainen.

Mini’s
Voor onze jongste jeugd organiseren we elk jaar een drietal activiteiten. Deze zijn voor alle kinderen tot en met onder 8 en van de zaterdagochtendtrainingsgroepen. De activiteiten van de jaar vinden plaats op:
- 29 december 2023 Oliebollenfestijn!
- 13 januari 2024 Hopbelse winterspelen
- 3 februari 2024 Carnaval festival
Deze 3 activiteiten zijn van 9:15 -12:00 in de Zuideinderparkhal. Kosten voor deze ochtenden zijn 15 euro in totaal (5 euro per ochtend). Dit is inclusief onbeperkt ranja en een bijpassende traktatie. Wil je meedoen meld je dan aan via [email protected]
Ook wordt er dit jaar weer een oliebollen toernooi georganiseerd op 30 december. Wil je jouw team aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Kosten van het zaalhockeyen
We streven er naar om het gebruik van de zaal zo toegankelijk mogelijk te maken voor onze leden en zodoende de kosten zo laag mogelijk te houden.

Competitie
De teams die meedoen aan de competitie kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden met betrekking tot het trainen.
Keuzemogelijkheden

Optie 1: 1 training (eigen trainer) 40,- p.p.
Optie 2: 3 trainingen met trainer van heren/dames 1 57,50- p.p.
Optie 3: 6 trainingen (met eigen trainer) 57,50,- p.p.
Optie 4: 6 trainingen waarvan 3 trainingen met trainer van heren/dames 1 70,- p.p. Optie 5: 6 trainingen met trainer van heren/dames 1 82,50,- p.p.

(verplichte) Materialen zaalhockey
Zaalhockey is een ander spel dan veldhockey. Het heeft zijn eigen regels, maar dus ook zijn eigen materialen. Waarvan sommige verplicht zijn. Zaalhockeystick In de zaal stelt de zaalbeheerder het verplicht dat er met een zaalhockeystick gespeeld wordt om gebruik van de zaal te mogen maken. Om die reden mag er dus niet getraind of gespeeld worden met een veldhockeystick. Schoenen Ook stelt de zaalbeheerder het verplicht dat er wordt gespeeld met schoenen bedoeld voor de zaal. Deze dienen vlak en zonder noppen te zijn en mogen niet afgeven. De bal In zaal maken we gebruik van een zaalhockeybal. Dit een bal die afwijkt in grote en gewicht met een veldhockeybal. Een zaal bal is lichter en iets kleiner. Ook zijn zaalballen vaak geel van kleur. Ballen worden verstrekt door de materiaalcommissie vooraf aan het seizoen. Handschoen Een handschoen is niet verplicht, maar wordt wel ten strengste aangeraden. Bij zaalhockey heb je namelijk vaker je hand op de grond dan bij veldhockey, maar net als bij veldhockey kan het pijnlijk zijn als de bal op de hand komt. Om blessures te voorkomen raden we aan een zaalhockeyhandschoen te dragen. Ook komt het de spelvreugde ten goede, want de bal met de handschoen aan de stick pakken mag nu eenmaal bij zaalhockey. Dus buiten dat het veiliger is, is het ook nog eens nuttig om een handschoen te dragen. Keepersuitrusting Om de legguards worden in de zaal hoezen gedragen zodat je ook in de zaal nog een klein beetje kan glijden als keeper. In de zaal mogen metalen gespen, scherpe kanten of andere uitsteeksel niet de zaal beschadigen. Meestal volstaat het afplakken hiervan. Het kan zijn dat een zaalbeheerder wil dat de metalen gespen worden vervangen door plastic gespen. Alle materialen voor de keeper worden verstrekt door de club vooraf aan het zaalseizoen

Sporthal
Wij maken gebruik van de Zuideinderparkhal. Deze ligt aan de andere kant van ons sportpark bij de tennisvelden. Het is adres is Rooiseheide 14 in Schijndel. Helaas is hier geen horeca aanwezig. Er mag wel drinken mee de zaal in maar geen eten. Naast ons gebruiken ook de rolschaatsers en de korfballers de zaal en kleedlokalen. Het verzoek is dan ook om de zaal en de kleedlokalen schoon te houden. Mocht blijken dat een team zich misdraagt in de zaal en rotzooi of schade veroorzaakt dan brengen we de (schoonmaak)kosten in rekening bij het team. De materialen om te kunnen spelen en trainen liggen al in de zaal. 95% van de tijd liggen de balken ook al klaar voor jullie. Mocht dit niet het geval zijn dan krijg je hier een bericht over. Aan het einde van het weekend moeten de balken opgeruimd worden door het laatst thuisspelende team. Als dit jouw team betreft dan krijg je hier ook bericht over.

Zaalwacht
De zaalwacht is een functie die je alleen in de zaal tegenkomt. Het thuisspelende team verzorgt de zaalwacht voor alle thuiswedstrijden van een blok van 3 of 4 wedstrijden. Dus ook de wedstrijden uit jouw poule tussen 2 uitspelende ploegen. De coach of (bij afwezigheid van een coach) de aanvoerder van een team is verantwoordelijk dat er een zaalwacht aanwezig is. Zaalwachten zijn het aanspreekpunt voor de teams en zien erop toe dat het programma goed verloopt. Ze bedienen het scorebord, ontvangen de scheidsrechters en controleren of er niet gegeten wordt in de zaal. Een uitgebreide taakomschrijving vind je in het naslagwerk "Organisatie zaal”.

Nieuwe regels en leer meer over het zaalhockeyen!
Hockey is een sport die zich blijft ontwikkelen. Zodoende zijn er elk seizoen wel een aantal nieuwe regels dan wel een nieuwe interpretatie van de huidige regels. Kijk de video van de KNHB van dit jaar hieronder;

Ook heeft de KNHB handige video’s waar in, de soms toch lastige, spelregels in de zaal worden uitgelegd.


En als laatste biedt de KNHB nog oefenstof aan voor een zaaltraining


Coachavond
Elke jaar proberen we voor de start van het zaalseizoen een coachavond te plannen. Dit jaar vindt deze plaats op donderdag 30 November om 20u in ons clubhuis bij SMHC de Hopbel. Hier nemen we kort het seizoen door en wat je kan verwachten als trainer/coach/ouder en behandelen we kort wat van de verschillende tactieken in de zaal. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Contact zaalhockey bij de Hopbel
Wij (de zaalhockeycommissie) zijn te bereiken via [email protected]. Deze mailbox wordt rondom het zaalhockeyseizoen bijna dagelijks gelezen.

 

 
Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Mededelingen
Uitslagen
H30-1 MHC Bommelerwaard H30-1 4-6
DO25-2 mixed hockeyclub HDL DO25-1 0-1
D1 Sint Oedenrode D1 4-1
D2 MHC Best D2-O 1-1
D3 Hockeyclub 's-Hertogenbosch D4 0-2
D4 MHC Best D3 1-1
D5 HC Grave D2 0-2
H2 HC Helmond H4 3-2
H3 V.M.H.C. Geel-Zwart H2-O 7-2
H30-1 MHCdeDommel H30-2 6-0
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site