Je bent hier: De HopbelVerenigingHistorie
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Historie 


Op 20 maart 1933 is Hockeyclub De Hopbel opgericht. Sinds 1998 is De Hopbel gevestigd aan de rand van Schijndel.

De accommodatie bestaat uit een waterveld, een semi-waterveld, een zand-ingestrooid veld, een paviljoen en infrastructuur. Ze maakt onderdeel uit van het Zuideinderpark, waar nog een aantal andere verenigingen onderdak vinden.

Oorspronkelijk was hopbel een scheldnaam voor mensen uit Schijndel. De hopbel is een plant, wit van kleur met groene blaadjes, die aroma geeft aan het bier. Het was dan ook bij het ontstaan van de vereniging een vooruitstrevende gedachte om het negatieve en het bourgondische met elkaar te koppelen in de naam van een club die thans wijd en zijd bekendheid geniet om zijn Brabantse gemoedelijkheid.

De eerste wedstrijd van De Hopbel, toen nog alleen voor heren, werd verloren maar er werd wel gescoord door Jan Kemps.

De dames in Schijndel hadden inmiddels ook het initiatief genomen tot het oprichten van een vereniging: in eerste instantie met de bedoeling om korfbal te spelen maar het werd hockey: de vereniging Rood Wit was geboren. Het duurde tot 1940 voordat de twee verenigingen in elkaar opgingen: De Hopbel werd een mixed club.

In de annalen is opgetekend dat de eerste oefenavonden op de speelplaats plaatsvonden. Er wordt gerept van ingegraven doelen en van sticks die geweldig sleten vanwege de vele stenen in de grond. De slechte financiĆ«le toestand en het geringe ledenbestand leidden ertoe dat op een gegeven moment het voortbestaan van de club in het gedrang kwam. 

 

Maar dit zijn allemaal zaken die De Hopbel allang achter zich heeft gelaten. Het is een bloeiende vereniging, met een relatief groot ledenbestand (700 leden) vergeleken bij de grootte van Schijndel en met een actief kader. De clubkleuren wit en groen, die herinneren aan de plant die de naam aan De Hopbel gaf, worden verdedigd door een groot aantal senioren-, junioren- en jongste jeugdteams die op hun thuisbasis een goed vertier hebben met elkaar. Dat alles gekoppeld aan een prachtige accommodatie maakt dat De Hopbel de toekomst nog steeds hoop- en verwachtingsvol tegemoet treedt.


 
Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Marc Vissers
Mededelingen
Uitslagen
DO25-2 V.M.H.C. Geel-Zwart DO25-2 1-6
D1 HC Nova D1 1-3
D2 HCAS D2-O 4-4
D3 V.M.H.C. Geel-Zwart D3 3-1
D5 HC Grave D1 2-6
DO25-1 HC Gemert DO25-4 12-1
H2 HCAS H2-O 4-1
H30-1 Oss H30-2 3-3
H4 HC Etten-Leur H5 8-2
H5 HC Cranendonck H1 3-4
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site